Debreceni kolbászos fánk - Meleg tészták

  • Frissítve: 2023-09-02  

Kolbászos ételek

DEBRECENI KOLBÁSZOS FÁNK, Hozzávalók:

25 dkg burgonya,
25 dkg liszt,
2 dkg élesztő,
2 tojás, só,
2 dl tej,
2,5 dl olaj,
25 dkg lángolt kolbász.
Debreceni kolbászos fánk elkészítése :
A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük.
Összegyúrjuk 25 dkg liszttel, a tejben futtatott élesztővel, 2 tojással és annyi langyos tejjel, hogy közepes keménységű tésztát nyerjünk.
Beledagasztjuk az olajat, és jó vékonyra kinyújtjuk.
Feldaraboljuk téglalap alakú darabokra, mindegyikre egy darab lángolt kolbászt helyezünk, és belecsomagoljuk.
Langyos helyen pihentetjük, letakarva mindaddig, amíg sütni kezdjük.
Bőséges, forró olajban pirosra sütjük, és jó melegen tálaljuk.
<<< zsírban sült tészták
tészták, meleg tészták, zsírban sült tészták, édességek, fánk, fánkok

Debreceni kolbászos fánk