Debreceni kolbászos fánk - Meleg tészták
- Frissítve: 2023-09-02
DEBRECENI KOLBÁSZOS FÁNK, Hozzávalók:
25 dkg burgonya,
25 dkg liszt,
2 dkg élesztő,
2 tojás, só,
2 dl tej,
2,5 dl
olaj,
25 dkg lángolt kolbász.
Debreceni
kolbászos fánk elkészítése :
A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük.
Összegyúrjuk 25 dkg liszttel, a tejben futtatott élesztővel, 2 tojással és
annyi langyos tejjel, hogy közepes keménységű tésztát nyerjünk.
Beledagasztjuk
az olajat, és jó vékonyra kinyújtjuk.
Feldaraboljuk téglalap alakú darabokra,
mindegyikre egy darab lángolt kolbászt helyezünk, és belecsomagoljuk.
Langyos
helyen pihentetjük, letakarva mindaddig, amíg sütni kezdjük.
Bőséges, forró
olajban pirosra sütjük, és jó melegen tálaljuk.
<<< zsírban sült tészták
tészták, meleg
tészták, zsírban sült tészták, édességek, fánk, fánkok
Debreceni kolbászos fánk