Debreceni sertésborda
- Frissítve: 2023-09-02
Kolbászos ételek, Karaj receptek
Debreceni sertésborda hozzávalók:
8 szelet sertésborda,
10 dkg füstölt szalonna,
15 dkg debreceni
kolbász,
1 kg burgonya,
5 dkg zsír,
10
dkg hagyma,
10 dkg zöldpaprika,
10 dkg paradicsom,
liszt, só, paprika
Debreceni sertésborda készítése
A hússzeleteket kiverjük, lisztben megforgatjuk, forró zsírban mindkét oldalukat hirtelen pirosra sütjük.
Lábosba rakjuk.
A szalonnát és a hagymát apró kockákra vágjuk, zsírban félig megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, egy kevés vízzel hígítjuk, és a hússzeletekre öntjük.
Amikor a hús puhulni kezd, rátesszük a felnégyelt burgonyát, a felkarikázott kolbászt, a cikkekre vágott paprikát és paradicsomot, majd az egészet készre pároljuk.