Délamerikai chilis hús

  • 2019-11-26

DÉL-AMERIKAI CHILIS HÚS, Hozzávalók:

60 dkg darált marhahús,
10 dkg füstölt szalonna,
1 fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál chili por,
1 babérlevél,
só, törött bors,
3 evőkanál paradicsompüré,
30 dkg szárazbab.

Dél-Amerikai chilis hús készítése :

Az apróra vágott füstölt szalonnát kiolvasztjuk, töpörtyűjét kiszedjük.
Ebben a zsírban üvegesre pároljuk a hagymát.

Rátesszük a darált marhahúst, a zúzott fokhagymát, és egy rövid ideig pirítjuk.

Egy kevés vizet, chili port, 1 babérlevelet, törött borsot is adunk hozzá, és ha szükséges egy kevés sót. Fedő alatt, vagy inkább kuktában 30 percig pároljuk.

Ekkor hozzáadunk 30 dkg szárazbabot, melyet előző este már beáztattunk.
Teszünk hozzá 3 evőkanál paradicsompürét, és az egészet puhára pároljuk.

Dél-Amerikai chilis hús