Diós kifli félvajas tésztából

DIÓS KIFLI FÉLVAJAS TÉSZTÁBÓL, Hozzávalók:

50 dkg liszt,
30 dkg vaj,
1 dkg élesztő,
1 dl langyos tej,
1 tojássárgája;
töltelék: 30 dkg dió,
25 dkg cukor,
citromhéj.
Diós kifli félvajas tésztából elkészítése:
A vaj felét 5 dkg liszttel összegyúrjuk, és téglaformában kifagyasztjuk.
A többi anyagból lágy kalácstésztát készítünk.
Ha a kalács megkelt, lisztezett deszkán kisujjnyi vastagra lapítjuk, és rászeleteljük a lisztes fagyott vajat.
Összehajtogatjuk, és egy fél óráig pihentetjük.
A kinyújtást még kétszer - félórás időközökben - megismételjük.
A kinyújtott tésztát rúd alakban töltsük meg darált dióból készített sűrű töltelékkel, a tésztát csak egyszer hajtsuk rá, tüzes késsel vágjuk egyforma darabokra, formáljunk belőle kifliket.
A tetejét tojássárgájával megkenve sütjük.

   Diós fánkocska    Diós lepény