Diós linzer

Diós linzer, Hozzávalók:

25 dkg liszt,
12 dkg vaj,
1 tojássárgája,
2 evőkanál porcukor,
2-3 kanál tejföl

töltelék
6 tojásfehérje,
12 dkg cukor,
12 dkg dió,
citromhéj

Diós linzer elkészítése:

A hozzávalókból tésztát gyúrunk.

Fél cm vastagra nyújtjuk, és világos színűre sütjük. Majd a sütőből kivéve baracklekvárral megkenjük, s arra halmozzuk a tölteléket.

Töltelék

A porcukorral elkeverjük az apróra vagdalt diót és egy fél citrom reszelt héját, majd belekeverjük 6 tojásfehérjéből vert kemény habba.

A tölteléket a tésztára egyenletesen rákenjük, majd visszarakjuk a már langyos sütőbe, és néhány percig szárítjuk.

Hosszúkás darabokra vágva adjuk asztalra

   Diós piskótaszelet    Diós szelet I.