Diós piskóta szelet

DIÓS PISKÓTASZELET, Hozzávalók:

6 tojás,
6 evőkanál porcukor,
6 evőkanál liszt,
6 tojás,
6 evőkanál dió,
egy késhegynyi szódabikarbóna,
egy citrom héja.

Diós piskótaszelet elkészítése:

A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük; hozzáadjuk a lisztet, majd a tojásfehérjék keményre vert habját.
Meleg sütőben, közepes lángnál sütjük, kivajazott, lisztezett, hosszúkás tepsiben.
A másik 6 tojássárgát 6 evőkanál cukorral, 6 evőkanál őrölt dióval, egy késhegynyi szódabikarbónával, egy fél citrom reszelt héjával fél órán át keverjük.
Végül hozzáadjuk a tojások keményre vert habját, és az előzővel azonos nagyságú tepsiben sütjük.
A sárga lapot megkenjük málnalekvárral, ráillesztjük a diós lapot; bevonjuk csokoládémázzal, azután szeleteljük.

Diótorta rumos öntettel    Dobostorta