Diótorta - Torta receptek
- 2019-02-18 Sütemények
Diótorta hozzávalók:
6 tojás,
15 dkg cukor,
7 dkg liszt,
5 dkg dió;
diótorta krém
:
20 dkg darált dió,
20 dkg cukor,
20 dkg
vaj,
1 dl tej,
1-2 kanál rum
Diótorta elkészítése:
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját, a lisztet és a darált diót.
Vajazott, lisztezett tortaformában megsütjük.
Diótorta krém - A diót a tejjel leforrázzuk, kihűtjük.
A cukrot a vajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt diót, ízesítjük a rummal, és az egészet fehér habzásig keverjük.
A tortát kettévágva a krémmel megkenjük, kívülről is krémmel vonjuk be, félbevágott dióval díszítjük.
<<< Torta receptek