Dorozsmai molnárponty
- Frissítve: 2023-09-02
DOROZSMAI
MOLNÁRPONTY, Hozzávalók:
8 szelet ponty,
1 dl olaj,
1 evőkanál liszt,
30 dkg gomba,
1 kis fej reszelt hagyma,
1 kiskanál
pirospaprika,
1 dl tejföl,
25 dkg kockatészta.
A dorozsmai
molnárponty készítése:
A halszeleteket megsózzuk, lisztben megforgatjuk,
és forró olajban szép piros-ropogósra sütjük.
Közben kifőzzük a tésztát, és
tűzálló tálra terítjük.
A hagymából, gombából, pirospaprikából 2 evőkanál
olajban paprikást készítünk.
Addig pároljuk, amíg a levét el nem főtte.
A
tálon levő tésztára fektetjük a halszeleteket, leöntjük a gombapaprikással, majd
a tejföllel, melybe 1 kiskanál lisztet kevertünk el.
Sütőben átforrósítjuk.
dorozsmai
molnárponty, halételek, hal receptek, halas ételek, ponty, gomba, pirospaprika,
kockatészta
Dorozsmai molnárponty
Halfajok
Fogas