Dunántúli sertés pecsenye
- Frissítve: 2023-09-02
DUNÁNTÚLI SERTÉSPECSENYE, Hozzávalók:
70 dkg sertéshús
(lapocka, comb),
2 fej vöröshagyma,
15 dkg gomba,
só, törött bors,
1 dl bor,
1 kg burgonya,
10 dkg főtt füstölt tarja
vagy sonka,
1 dl olaj,
1 mokkáskanál mustár,
1 kiskanál liszt.
Dunántúli sertéspecsenye készítése :
A húst megsózzuk, borsozzuk
tűzálló tálban, forró olajban megforgatjuk, majd kevés vizet és bort aláöntögetve,
fedő alatt puhára pároljuk.
Ha már puhulni kezd, levesszük a fedőt, és pirosra
sütjük.
Kiemeljük a húst, zsírjában kis ideig pirítjuk a paradicsompürét,
majd megszórjuk liszttel, felforraljuk (vigyázva, hogy le ne ragadjon!), és kb.
1 dl fehér borral ízesítjük.
1 hagymát kevés olajban üvegesre párolunk, ráteszünk
finoman szeletelt gombát, ezt is megpároljuk, ezután zsírjára sütjük.
Ha kész
hozzákeverjük a pecsenyemártáshoz.
A burgonyát héjában megfőzzük, nagy lyukú
reszelőn lereszeljük, hozzáadunk 1 pirított vöröshagymát, a kockára vágott és
megpirított sonkát és az egészet elkeverjük.
Dunántúli sertéspecsenye - Sertés receptek dunántúli ételek gombás füstölt tarjás ételek