Égetett sertésborda - Sertéshúsos ételek
- Frissítve: 2023-09-02
ÉGETETT SERTÉSBORDA, Hozzávalók:
8 szelet sertésborda,
(karaj)
só,
1 dl olaj,
5 dkg vaj,
40 dkg gomba,
2 dl tejföl,
bors,
1 dl konyak.zasz
Égetett sertésborda készítése :
A karajszeleteket kicsontozzuk, kiverjük és besózzuk.
Fele vajat, fele olajat megforrósítunk, és a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen megsütjük és félretesszük.
A forró zsiradékban megpárolunk 40 dkg gombát, zsírjára sütjük, tejföllel ízesítjük, megsózzuk és borsozzuk.
A forrón tartott hússzeleteket előmelegített tálra rakjuk, leöntjük 1 dl konyakkal és meggyújtjuk.
Ha leégett, ráöntjük a Gombamártást és tálaljuk.
Égetett sertésborda