Egri nyúlaprólék
- Frissítve: 2025-01-15
Vad receptek
EGRI
NYÚLAPRÓLÉK, Hozzávalók:
1 kg
nyúlaprólék (tüdő, máj),
15 dkg füstölt szalonna,
1 dkg libazsír,
1
fej vöröshagyma,
1 evőkanál pirospaprika,
1 gerezd fokhagyma,
2 dl vörös
bor,
só, bors.
Az egri nyúlaprólék készítése:
A kockára
vágott füstölt szalonnát a libazsírban kiolvasztjuk, majd apróra vágott vöröshagymát
fonnyasztunk benne.
Teszünk bele egy elkapart gerezd fokhagymát, megsózzuk,
borsozzuk, meghintjük pirospaprikával, vörös borral fölengedjük.
Egy kevés
párolás után ebben megfőzzük a nyúl aprólékát.
Burgonyafánkköretet adunk hozzá.
<<<
vad ételek
egri
nyúlaprólék, vadételek, leves
Egri nyúlaprólék