Elzászi pulyka pecsenye
- Frissítve: 2023-09-02
Füstölt szalonnás ételek
ELZÁSZI PULYKAPECSENYE, Hozzávalók:
1 kg pulykacomb és mell,
10
dkg füstölt szalonna.
1/2 fej vöröshagyma,
só, bors,
2 szem borókabogyó, egy babérlevél,
60 dkg savanyú káposzta,
olaj.
Elzászi pulykapecsenye elkészítése :
A pulykadarabokat bedörzsöljük sóval, törött borssal, megtűzdeljük füstölt szalonnával, majd egy kevés olajban, nagy lángon, pirosra sütjük.
Teszünk mellé egy babérlevelet, 1/2 vöröshagymát, 2 borókabogyót, egy kevés vízzel felöntjük, majd a tűzálló tálban befedjük savanyú káposztával, és puhára pároljuk.
(Alufóliával is betakarjuk.) Időnként saját levével locsolgatjuk.
Ha megpuhult, a húsokat felülre helyezzük, és fedő nélkül, nagy lángon, pirosra sütjük.