Elzászi rakott hús
- Frissítve: 2023-09-02
Elzászi rakott hús, Hozzávalók:
1 kg burgonya,
60 dkg
sertéstarja,
5 fej hagyma,
2 szál babérlevél,
2 dl fehér bor,
1/2 csésze kockából készített erőleves,
só, bors
Elzászi rakott hús készítése :
A nyers burgonyát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk, és kizsírozott mély tűzálló tálba a felét lerakjuk, megsózzuk, borsozzuk.
Beterítjük a hússzeletekkel, szintén megsózzuk, borsozzuk, erre lerakjuk a karikára vágott hagymát, sózzuk, végül a burgonya másik felével betakarjuk, sózzuk, rátesszük a babérlevelet.
Leöntjük a borral és az erőlevessel, felforraljuk, majd a sütőben puhára pároljuk. Végül a tetejét egy kicsit megpirítjuk.