Elzászi sertésborda
- Frissítve: 2023-09-02
Hozzávalók:
1 kg karajszelet, sertésborda
3
dkg só,
5 dkg liszt,
15 dkg zsír,
10 dkg császár szalonna,
15
dkg virsli,
5 dkg hagyma,
1 kg savanyú káposzta,
egy kevés köménymag.
Elzászi sertésborda készítése :
A sertésbordákat hirtelensültként elkészítjük.
A felhasznált zsír egy részéből pecsenyelevet készítünk, belerakjuk a kisütött szeleteket, és lefedve melegen tartjuk.
A zsír másik részében megpirítjuk a kockára vágott szalonnát, hozzáadjuk a megvágott hagymát, megfuttatjuk, és rátesszük a káposztát, a köménymagot.
A káposztát puhára pároljuk.
A virslit felkarikázva forró zsírban áthevítjük.
Tálaláskor a tál közepére helyezzük a szeleteket, rá a káposztát, erre a virslikarikákat.
Az egészet leöntjük pecsenyezsírral és a virsli zsírjával.
Forrón tálaljuk, hagymás tört burgonyával.
Elzászi sertésborda