Elzászi kacsa
- 2023-10-25
Hozzávalók:
1 kacsa,
1 kg savanyú káposzta,
20 dkg lángolt kolbász,
15 dkg császárhús,
só, bors, majoranna.
Elzászi kacsa elkészítése :
A savanyú káposztát kimossuk, lábosba tesszük, hozzátesszük a kolbászt és a császárhúst, és 2 óra hosszat főzzük.
A megtisztított kacsát kívül-belül megsózzuk, belsejét meghintjük gazdagon majoránnával, tűzálló tálra tesszük, leöntjük forró olajjal, egy kicsit megforgatjuk a forró olajban, és világos rózsaszínűre sütjük.
A káposztából kivesszük a császárhúst, a kolbászt, a káposztát lezsírozzuk, beletesszük áz elősütött kacsát, és kb. 40 percig a káposztában pároljuk.
Előmelegített tálra felhalmozzuk a káposztát, ráhelyezzük a kacsát, a fölszeletelt kolbászt és a császárhúst.