Elzászi kacsa

  • 2023-10-25    

Kolbászos ételek

Hozzávalók:

1 kacsa,
1 kg savanyú káposzta,
20 dkg lángolt kolbász,
15 dkg császárhús,
só, bors, majoranna.

Elzászi kacsa elkészítése :

A savanyú káposztát kimossuk, lábosba tesszük, hozzátesszük a kolbászt és a császárhúst, és 2 óra hosszat főzzük.

A megtisztított kacsát kívül-belül megsózzuk, belsejét meghintjük gazdagon majoránnával, tűzálló tálra tesszük, leöntjük forró olajjal, egy kicsit megforgatjuk a forró olajban, és világos rózsaszínűre sütjük.

A káposztából kivesszük a császárhúst, a kolbászt, a káposztát lezsírozzuk, beletesszük áz elősütött kacsát, és kb. 40 percig a káposztában pároljuk.

Előmelegített tálra felhalmozzuk a káposztát, ráhelyezzük a kacsát, a fölszeletelt kolbászt és a császárhúst.

    Erdélyi káposztás libamell     Fóliában sült szalonnás csirke