Eper és málnatorta
- Frissítve: 2023-09-02
Eper és málnatorta hozzávalók:
1 csomag piskótalap,
2 dl tej,
2 dkg liszt,
15
dkg cukor,
1 tojássárga,
1 csomag vaníliás cukor,
15 dkg vaj,
50 dkg málna vagy eper.
Eper- és málnatorta elkészítése:
A tejből és a lisztből besamelt főzünk, majd ha már jó sűrű, a tűzről levéve belekeverjük
a cukrot, ha langyos, a tojássárgáját és a vaníliás cukrot, végül az előre kikevert
vajat.
Ezzel a krémmel kenjük meg az öt piskótalapot úgy, hogy minden tésztalapra
egyszer krém, erre pedig egy sor félbevágott eper vagy málna kerüljön.
Az
így megtöltött torta tetejét és oldalát is megkenjük a krémmel, a tetejét szép
gyümölcsszemekkel díszítjük, és egy napig hűtjük.
Eper- és málnatorta