Eper torta
- 2019-02-18 Sütemények
EPERTORTA, Hozzávalók:
30 dkg liszt,
12 dkg cukor,
3 egész tojás,
3 dkg zsír,
1/2 dkg szalalkáli;
torta krém:
2 tojás,
1,5
dl tej,
10 dkg cukor,
25 dkg eper;
eperhab:
2
tojásfehérje,
20 dkg cukor,
25 dkg eper.
Epertorta elkészítése:
Az egész tojásokat a cukorral és a zsírral habosra keverjük,
lassanként hozzáadjuk a lisztet és a szalalkálit.
Este összeállítjuk, reggel
késhátvastagságúra nyújtjuk, piskótaszaggatóval kiszaggatjuk és megsütjük.
A
megsütött piskóták egy részét egy kevés rummal meglocsoljuk, majd soronként lerakjuk
egy tálra, közben vaníliakrémmel töltjük meg.
A tetejét és oldalát eperhabbal
vonjuk be.
Vaníliakrém :
a tojássárgákat a tejjel, cukorral,
egy kevés vaníliával vízgőzön sűrű krémmé főzzük.
A tojások fehérjét habbá
verjük 2 kanál cukorral, majd a főtt krémhez adjuk, és ha már kihűlt, belekeverjük
a szeletekre vágott epret.
Eperhab:
az epret áttörjük, a tojások fehérjét
habbá verjük a cukorral és az áttört eperrel.
<<< Torta receptek