Erdélyi káposztás libamell
- 2023-10-25
ERDÉLYI KÁPOSZTÁS LIBAMELL, Hozzávalók:
1,5 kg libamell (és -comb),
1,5 dl olaj,
tárkony, borsikafű,
só, törött bors, pirospaprika,
1 gerezd fokhagyma,
köménymag,
1 kanál
liszt,
2 dl tejföl,
70 dkg savanyú káposzta,
5 dkg füstölt szalonna,
2 kanál lecsó,
2 fej vöröshagyma.
Erdélyi káposztás libamell elkészítése:
A libamellet megtisztítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és egy kevés olajban körülsütjük, egy kevés vízzel fölengedve pároljuk.
A savanyú káposztát leöblítjük, és annyi vízben, amennyi ellepi, félig puhára főzzük.
A füstölt szalonnát apróra vágva üvegesre pároljuk.
Meghintjük egy kanál
pirospaprikával, egy kevés vízzel fölengedjük, a káposztába öntjük, és beletesszük
a libamelleket.
Hozzáadunk 1-2 gerezd zúzott fokhagymát, egy kevés köménymagot, borsikafüvet, tárkonylevelet, paradicsomot, zöldpaprikát, és készre főzzük.
Ha már minden megpuhult, a húsokat kiszedjük a káposztából, és beleöntjük a liszttel elkevert tejfölt, simára keverjük és felforraljuk.
Tálba rakjuk, és a fölszeletelt mellekkel tálaljuk.
Fóliában sült szalonnás csirke
További receptek