Erdélyi leves
- Frissítve: 2025-01-15 Levesek Hideg levesek
- ERDÉLYI LEVES, Hozzávalók:
60 dkg marhalábszár,
30
dkg ritkacsont,
20 dkg vegyes zöldség,
zeller és karalábé szelet,
10 dkg kelkáposzta,
10 szem feketebors,
1 fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
2 zsemle,
1 csomó petrezselyem, metélőhagyma,
kapor, zellerzöld,
1 dl tejföl,
2 tojássárgája,
citromlé, lestyánlevél
Erdélyi leves elkészítése
A húsból, csontból és zöldségekből 1 liter vízzel, kis lángon, gyöngyözve, húslevest főzünk, majd leszűrjük.
A tejfölben elkeverjük a tojássárgákat, a fűszernövényeket (metélőhagyma, kapor, zellerzöld, lestyánlevél), és állandó keverés mellett, lassan a leszűrt levesbe csurgatjuk.
A zsemléből, egy kevés vajon, pirított kockát készítünk.
A
levest ráöntjük, és forrón tálaljuk.