Erdélyi szelet
- 2019-02-18 Sütemények
Erdélyi szelet, Hozzávalók:
20 dkg liszt,
18 dkg vaj,
2 tojássárgája,
2 evőkanál tejföl,
só,
4 kanál porcukor;
töltelék:
4 tojás,
15 dkg cukor,
15 dkg dió,
citromhéj.
Erdélyi szelet elkészítése:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, összegyúrjuk a tojássárgákkal, a tejföllel, sóval, cukorral. Pihentetjük a tésztát, közben a tölteléket elkészítjük.
A tojássárgákat jól kikeverjük a cukorral, majd összevegyítjük a tojások habjával, a darált dióval, a citromhéjjal.
A tésztát két részre osztjuk, egyik lapot tepsibe fektetjük, rátesszük a diós piskótát, beborítjuk a másik lappal, és világosra sütjük.