Erdélyi töltött stefánia

  • 2019-11-26

ERDÉLYI TÖLTÖTT STEFÁNIA, Hozzávalók:

1 kg marhahús (stefánia vagy fehérpecsenye),
egy fél fej vöröshagyma,
25 dkg darált sertéshús,
2 keménytojás,
1 nyers tojás,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
1 evőkanál petrezselyem,
sói bors, egy késhegynyi pirospaprika,
olaj, gyömbér,
2 dl Húsleves vagy bor,
1 evőkanál paradicsompüré,
liszt.

Erdélyi töltött stefánia készítése :

A húst hosszú, hegyes késsel felszúrjuk, megforgatjuk, hogy a tölteléknek helyet készítsünk.

Ezután a darált húst tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, kemény tojásokat, a nyers tojást, zöldpetrezselymet, a zsemlemorzsát, sót, borsot, pirospaprikát, egy kevés reszelt gyömbért, és alaposan összegyúrjuk.

Megtöltjük a húst (nyílását előzőleg belül is egy kicsit megsózzuk).

Hústűvel lezárjuk a nyílást, majd forró zsírban, illetve olajban minden oldalát megpirítjuk.

Fölengedjük egy kevés Húslevessel vagy borral, és fedő alatt puhára pároljuk.
Levébe paradicsompürét teszünk, meghintjük egy kevés liszttel, felforraljuk.

Az előmelegített tálra rakott, fölszeletelt húsra szűrjük.