Erdélyi kapros töltött káposzta

Erdélyi kapros töltött káposzta hozzávalók:

70 dkg sertéshús különféle részekből: dagadó, csülök, köröm, lapocka,
kapor,
1 kg savanyú káposzta,
só, bors,
10 dkg füstölt szalonna,
1 füstölt csülök,
15 dkg rizs, 60 dkg darált hús,
1 hagyma,
szemes bors, csombor (borsikafű), kapor, köménymag,
2 dl tejföl,
2 dl fehér bor

A erdélyi kapros töltött káposzta készítése:

A káposzta főzéséhez egy megfelelő fazekat választunk.
Belül beolajozzuk, majd az aljára vékony szalonna szeleteket helyezünk.

A legalsó sorba kb. 25 dkg káposzta kerül. Erre rakjuk a sertéshúsokat, majd ismét káposztát.

A töltelékhez összedolgozzuk a darált húst rizzsel, apróra vágott, megpirított hagymával, sóval, borssal, pirospaprikával, és levelekbe töltve sorba lerakjuk.

Erre ismét káposzta! következik.
Fűszerezzük törött borssal, kaporral, borsikafű vel, törött köménymaggal, leöntjük borral, majd a fazekat jól lezárva, mérsékelt tűzön, lehetőleg sütőben puhára pároljuk.

(Alufóliával például jól le lehet zárni.)
Ha kész, tálra rakjuk, és tejföllel meglocsolva tálaljuk.