Erőleves
- Frissítve: 2023-09-02 Levesek, Marhahús receptek
- ERŐLEVES, Hozzávalók:
50 dkg sovány marhahús,
75 dkg marhacsont,
25 dkg szárnyas aprólék,
2 tojás fehérje,
4
dkg paradicsompüré,
50 dkg vegyes zöldség,
10 dkg zeller, 10 dkg kelkáposzta,
1 dkg fokhagyma,
5 dkg vöröshagyma,
5 dkg gomba,
3 dkg só, 2 egész bors.
Erőleves elkészítése:
A
húst megdaráljuk, a szárnyas aprólékot feldaraboljuk, a csontokat felaprítjuk,
és leforrázzuk.
A vegyes zöldséget, zellert, gombát vékony szeletekre vágjuk.
A kelkáposztát és a hagymát egészben használjuk fel. Ezeket az anyagokat fazékba
tesszük, hozzáadjuk a tojás fehérjét, a paradicsompürét, majd fakanállal alaposan
elkeverjük.
Felöntjük hideg vízzel (vagy csontlével), időnként megkevergetve
felforraljuk.
Megsózzuk, fűszerezzük, majd lassú, egyenletes forralással tovább
főzzük.
Felforralás után már nem szabad kevergetni, mert zavarossá válik.
A főzési időtartam 3-4 óra.
Ezután átszűrjük, a felszínéről a zsírt leszedjük.
Forrón, csészében tálaljuk, ekkor tesszük bele a tojáskocsonyát.
Nyáron
lehűtve, hidegen is tálalható. erőleves, levesek,
sovány, marhahús, szárnyas aprólék, tojás fehérje, paradicsompüré, vegyes zöldség,
kelkáposzta, fokhagyma, vöröshagyma, gomba, egész bors
Erőleves