Fahéjas fánk
- Frissítve: 2023-09-02
Fahéjas fánk hozzávalók:
1 egész tojás,
2 tojás sárgája,
1,5
dl tejföl,
1 dl bor,
egy csipet só,
liszt,
fahéjas cukor,
14
dkg kemény vaj.
Fahéjas fánk elkészítése:
Összekeverjük a
tojásokat, a bort, a sót és a tejfölt, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy lágy
rétestésztát kapjunk.
Erősen kidolgozzuk.
Lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk,
és a kemény vajat - felszeletelve - egyenletesen elosztjuk rajta.
Háromszor
hajtogatjuk és pihentetjük.
Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, és derelyevágóval
2 cm széles, 10 cm hosszú csíkokra vágjuk fel.
Ujjunkra csavarva öszszenyomjuk
a két végét.
A karikákat forró zsírban pirosra sütjük, és még melegen fahéjas
cukorba forgatjuk.
<<< meleg tészták
fahéjas
fánk
Fahéjas fánk