Fecskefészek
- Frissítve: 2023-09-02
FECSKEFÉSZEK, Hozzávalók:
1 kg kicsontozott karaj,
15
dkg sonka (vagy tarja),
4 főtt tojás,
1 dl olaj,
só, bors, kakukkfű,
bazsalikom, szegfűbors,
2 dl bor,
1 evőkanál paradicsompüré,
1 kanál
mustár,
1 kiskanál Piros Arany,
2 kanál tejföl,
1 kiskanál liszt.
Fecskefészek készítése :
A karajból dupla szeleteket vágunk.
Mindegyikbe mély zsebet vágunk éles, hegyes késsel.
Egy-egy főtt tojást sonkába
tekerünk, s ebbe a zsebbe helyezzük.
Megtűzzük hústűvel, és egy kevés forró
olajban hirtelen megsütjük.
Felöntjük 1 dl borral, teszünk rá kakukkfüvet,
bazsalikomot, szegfűborsot, és fedő alatt, a bort vagy vizet utánatöltögetve,
puhára pároljuk.
Kiszedjük a mártásból, majd a
mártást zsírjára sütjük, pirítunk benne egy kanál paradicsompürét, egy kiskanál
lisztet, mustárt és 2 kanál tejfölt.
A tálra középre burgonyapürét halmozunk,
melybe csónakszerű mélyedést formálunk, ebbe öntjük a besűrített mártást, s körülrakjuk
a felvágott hússzeletekkel.
A tojásokat hosszában vágjuk ketté. Minden tojássárga
közepébe nyomunk egy csepp Piros Aranyat, és így tálaljuk.
Készíthetjük ezt
az igen finom és mutatós ételt úgy is, hogy a megtöltött dupla hússzeleteket lisztbe,
tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, és bő olajban takaréklángon kirántjuk.
Ilyenkor
sült burgonyát adjunk körítésnek.
fecskefészek,
sertéshús receptek karaj, tarja, borda, csülök, dagadó lapocka oldalas, rántott
húsok, pecsenyék, sütés, főzés, sertéshúsból készült ételek
Fecskefészek