Fecskefészek

  • Frissítve: 2023-09-02

FECSKEFÉSZEK, Hozzávalók:
1 kg kicsontozott karaj,
15 dkg sonka (vagy tarja),
4 főtt tojás,
1 dl olaj,
só, bors, kakukkfű, , szegfűbors,
2 dl bor,
1 evőkanál paradicsompüré,
1 kanál mustár,
1 kiskanál Piros Arany,
2 kanál tejföl,
1 kiskanál liszt.
Fecskefészek készítése :
A karajból dupla szeleteket vágunk. Mindegyikbe mély zsebet vágunk éles, hegyes késsel.
Egy-egy főtt tojást sonkába tekerünk, s ebbe a zsebbe helyezzük.
Megtűzzük hústűvel, és egy kevés forró olajban hirtelen megsütjük.
Felöntjük 1 dl borral, teszünk rá kakukkfüvet, bazsalikomot, szegfűborsot, és fedő alatt, a bort vagy vizet utánatöltögetve, puhára pároljuk.
Kiszedjük a mártásból, majd a mártást zsírjára sütjük, pirítunk benne egy kanál paradicsompürét, egy kiskanál lisztet, mustárt és 2 kanál tejfölt.
A tálra középre burgonyapürét halmozunk, melybe csónakszerű mélyedést formálunk, ebbe öntjük a besűrített mártást, s körülrakjuk a felvágott hússzeletekkel.
A tojásokat hosszában vágjuk ketté. Minden tojássárga közepébe nyomunk egy csepp Piros Aranyat, és így tálaljuk.
Készíthetjük ezt az igen finom és mutatós ételt úgy is, hogy a megtöltött dupla hússzeleteket lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, és bő olajban takaréklángon kirántjuk.
Ilyenkor sült burgonyát adjunk körítésnek.
fecskefészek, sertéshús receptek karaj, tarja, borda, csülök, dagadó lapocka oldalas, rántott húsok, pecsenyék, sütés, főzés, sertéshúsból készült ételek

Fecskefészek