Marhafelsál Felsál - Felsálból készült étel receptek
- 2023-12-09 Marhahúsos receptek
Bátaszéki felsál
Bátaszéki felsál készítése : A felsált úgy szeleteljük, hogy az első szeletet nem vágjuk végig, hanem a másodikat, így kiterítve szép nagy hússzeletet nyerünk. Téglalap formára faragjuk, a leeső részeket megdaráljuk. ...
Csavart hús felsálból
Felsál rolád
Felsálrolád készítése : A szeletekre vágott marhafelsál és a fölszeletelt sertéscombot megmosva jól kiverjük, megsózzuk. A szeleteket egymásra fektetjük, minden felsálszeletre egy combszeletet helyezünk. ...
Felvidéki csavart felsál recept
Hozzávalók: marhafelsál, kétszer darált marhahús, tejföl, füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyem, só, bors, 3 szem borókabogyó, olaj, vörös bor.
Göngyölt felsál
Göngyölt felsál készítése : A hússzeleteket óvatosan kiverjük vékonyra, hogy minél nagyobb szelet húst nyerjünk. (Vigyázzunk, hogy el ne szakadjon.) Ezután a szeleteket megsózzuk, borsozzuk, meghintjük a fűszernövényekkel, megkenjük vékonyan mustárral, és elosztjuk rajtuk a sonkát majd a vékony sajtszeleteket. ...
Göngyölt fűszeres felsál
Göngyölt fűszeres marhafelsál készítése : Először a fenti anyagokból a tölteléket készítsük el. Miután jól összedolgoztuk, rákenjük a hússzeletekre. A megtöltött hústekercsek minden oldalát forró olajban hirtelen megsütjük. A földarabolt zöldségeket, a hagymát tepsibe tesszük, egy kicsit megpirítjuk egy kevés olajban, majd rátesszük a hústekercseket. ...
Göngyölt marhahús zöldfűszerekkel
Hozzávalók: 4 szelet kicsontozott rostélyos vagy felsál, 1 db hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 12 dkg füstölt szalonna, 1 csokor petrezselyem, 1 csokor zöld kapor, 1 csokor snidling, só, bors, kakukkfű
Görög felsál
Hozzávalók: felsál (vagy fartő) darálva, rizs, vöröshagyma, tojás, só, törött bors, 2 evőkanál olaj, 1 kiskanál paprikakrém, 3 evőkanál paradicsompüré, rozmaring, egy csipet cukor, gomba
Hajdúsági töltött felsál
Hajdúsági töltött marhafelsál készítése : A felsálszeleteket jól ellapítjuk, kiverjük. Megsózzuk, borsozzuk, megkenjük kevés paprikakrémmel (vigyázzunk mert sós!). A mustárt elkeverjük egy kevés tárkonyecettel, és a húst jól bevonjuk vele. ...
Marhafelsál makarónival lerakva
Marhafelsál makarónival lerakva készítése : A húst egy kevés ideig vízben főzzük, kivesszük, és kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A húslében megfőzzük a makarónit puhára, leszűrjük, majd vajjal kikent tűzálló tálba egy vékony réteget terítünk belőle. ...
Marhafelsál tojással töltve
Marhafelsál tojással töltve készítése : A húsból négy nagy szeletet vágunk, jól kiverjük, besózzuk. A szalonnát négy hosszú szeletre vágjuk, bevagdossuk, és minden hússzeletre teszünk egy szelet szalonnát és két kemény tojást. ...
Párolt gömbölyű felsál
Párolt gömbölyű felsál készítése : A húst egyben besózzuk, és forró olajban megforgatjuk. Zsírjában üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Teszünk hozzá 3-4 evőkanál ecetet (lehetőleg borecetet), 1-2 babérlevelet, 10-12 szem borsot, és annyi vizet, amennyi a húst félig ellepi. ...
Vadász felsál
Hozzávalók: marhafelsál, füstölt szalonna, 2 tejbe áztatott zsemle, kapribogyó, gomba, 3 tojás, só, bors, szerecsendió, petrezselyem
Vallon göngyölt felsál
Vallon göngyölt felsál készítése : A zöldségeket a hagymával együtt megreszeljük, hozzáadjuk a finomra vágott füstölt szalonnát és sót. A hússzeleteket kiverjük, és minden szeletet megkenünk ezzel a zöldséges keverékkel. ...