Firenzei makaroni
- 2019-05-02 Rizses és tészás egytálételek,
Firenzei makaroni, Hozzávalók:
25 dkg makaróni,
30 dkg paraj,
2 dkg vaj,
2 dkg liszt,
2 dl tej,
só,
1 dl
tejföl,
10 dkg sonka,
10 dkg reszelt sajt.
Firenzei makaroni készítése :
A makarónit (vagy spagettit) sós vízben megfőzzük, majd levét alaposan lecsurgatjuk. Közben megfőzzük a parajt, áttörjük vagy megdaráljuk,
és összekeverjük a lisztből, a vajból és a tejjel főzött besamellel, sóval, meg
a tejföllel.
A makaróni felét kizsírozott tűzálló tálba öntjük, ráöntjük a
spenótos krémet, meghintjük a laskára vágott főtt füstölt hússal vagy sonkával,
meghintjük 5 dkg reszelt sajttal, és befedjük a maradék főtt tésztával. Tetejére
még 5 dkg sajtot reszelünk, apró vajdarabkákat szórunk rá, és a sütőben az egészet
alaposan átsütjük.
Még ízesebb, ha a parajkrémet törött borssal vagy reszelt
szerecsendióval is ízesítjük, és a sajt felét füstölt sajtból reszeljük.
Firenzei makaroni