Fogas portugál módon
- Frissítve: 2025-01-15
FOGAS
PORTUGÁL MÓDON, Hozzávalók:
1 kg fogas vagy süllő szelet,
3 dl fehér bor,
1 vöröshagyma,
3 friss paradicsom,
só, bors, cukor,
1 evőkanál vágott petrezselyem,
60 dkg burgonya,
10 dkg vaj.
A fogas portugál módon készítése:
A gondosan
megtisztított halszeleteket megsózzuk, és 15 percig állni hagyjuk.
Ezután
borban, mérsékelt lángon, megpároljuk a halszeleteket.
Öt dkg vajban megpároljuk
a finomra vagdalt vöröshagymát, erre rátesszük a kockára vágott paradicsomot,
és addig pároljuk, míg a levét el nem főtte.
Sóval, borssal fűszerezzük, adunk
hozzá egy mokkáskanál cukrot, a finomra vágott zöldpetrezselymet, és folytonos
keverés mellett hideg vajat (kb. 3-4 dkg-ot).
Felengedjük 1-2 dl borral (a
hal főzőlevével).
A halat meleg tálra rakjuk, leöntjük a forró mártással,
és vajas burgonyával tálaljuk.
fogas
portugál módon, halételek, hal receptek, halas ételek, fogas, süllő, fehér bor,
paradicsom, burgonya
Fogas portugál módon
Halfajok
Fogas