Fogas valentino módon
- Frissítve: 2023-09-02
FOGAS VALENTINO MÓDRA, Hozzávalók:
1 kg fogas,
10 dkg füstölt
szalonna,
1 kis fej hagyma,
1 sárgarépa,
1,5 dl vörös bor,
2 paradicsom,
petrezselyem, vaj.
A fogas valentino módon készítése:
A fogasból szép egyforma szeleteket vágunk.
Megtűzdeljük füstölt szalonnával, megsózzuk, és apróra vágott hagymával vajban megsütjük.
Rátesszük az apróra vágott sárgarépát, majd föleresztjük a vörös borral, és 10 percig főzzük.
Ezután rátesszük a kockára vágott friss paradicsomot, s további 10 percig főzzük.
Megszórjuk petrezselyemmel.
A tálaláskor a halszeleteket sorba rakjuk, és leöntjük a mártásával.
Fogas valentino módon
Halfajok
Fogas