Fogasszeletek molnárné módra
- Frissítve: 2023-09-02
FOGASSZELETEK MOLNÁRNÉ MÓDRA, Hozzávalók:
1 kg fogas vagy süllő,
5
dkg liszt,
2 dkg só,
20 dkg vaj,
2 citrom,
20 dkg zsír (vagy olaj),
1 g törött bors
A fogasszeletek molnárné módra készítése:
A halat megtisztítjuk, filézzük, a bőrét lefejtjük.
A filékből kb. 5 cm széles szeleteket vágunk, megsózzuk és letakarva kb. 30 percig pihentetjük.
Egy serpenyőben zsírt vagy olajat forrósítunk; a halszeleteket lisztben megforgatjuk, és a forró zsírban mindkét oldalukat szép rózsaszínűre sütjük.
A megsült halszeleteket melegített tálra rendezzük, mindegyikre rakunk egy citromszeletet.
A vajat felolvasztjuk, lassan mogyoróbarnára sütjük. Ekkor megsózzuk, citromlevet keverünk bele, és a halszeletekre öntjük.
Vajas burgonyával tálaljuk.