Fogolypecsenye fóliában
- Frissítve: 2025-01-15
Vad receptek
FOGOLYPECSENYE FÓLIÁBAN, Hozzávalók:
1 fogoly,
5 dkg vaj,
10 dkg sonka,
10 dkg gomba,
petrezselyem, só, bors,
1 kanál liszt,
1 dl fehér és 1 dl vörös
bor,
1,5 dl Húsleves,
10 dkg füstölt szalonna.
A fogolypecsenye fóliában készítése:
Vágjuk ketté a megtisztított
foglyot, vajban vagy margarinban pirítsuk meg.
Tegyük hozzá a metéltre vágott
sonkát, gombát, zöldpetrezselymet, a sót, törött borsot.
Szórjuk meg egy kanál
liszttel, és eresszük fel a fehér és a vörös borral, meg a húslevessel.
Forraljuk
addig, amíg a mártás a felére besűrűsödik.
Egy megfelelő nagyságú alufóliát
vágjunk le, a foglyot helyezzük rá, egy-egy szelet szalonnával.
A fólia végét
felhajtjuk, ráöntjük a sűrű mártást.
A fóliát körül kétszer behajtjuk, hogy
a mártás ki ne főhessen.
A képződő gőz miatt nagyobbra hagyjuk a fóliát. Tálra
téve, sütőben 20 percig sütjük.
<<< vadhús
receptek
fogolypecsenye,
vadételek, leves
Fogolypecsenye fóliában