Fokhagymás patisszon

Fokhagymás patisszon, Hozzávalók: patisszon,
só,
olaj
fokhagyma,
bors.
Fokhagymás patisszon készítése:
Négy-öt darab szép patisszont alaposan megmosunk, és forrásban levő vízben kb. negyed óráig forraljuk. Ezután lecsurgatjuk, kettévágjuk.

Kevés olajon a felezett patisszonokat átsütjük. Megsózzuk, megborsozzuk, tűzálló tálra rakjuk és meghintjük néhány gerezd apróra vágott fokhagymával, valamint petrezselyemmel.

Forró sütőben 15 percig sütjük, majd sült virslivel vagy tojással tálaljuk. bácskai káposzta, zöldséges receptek, zöldséges ételek, fejes káposzta, paradicsom, kolozsvári szalonna

Fokhagymás csuka
Fokhagymás dagadó
Fokhagymás fejessaláta