Fokhagymás ponty
- Frissítve: 2023-09-02
FOKHAGYMÁS PONTY, Hozzávalók:
1 ponty (kb. 1,2 kg-os),
10
dkg margarin,
5 gerezd fokhagyma,
2 szál zellerzöld,
1 csokor petrezselyem,
só, bors,
egy fél citrom leve,
egy késhegynyi pirospaprika,
3 dkg vaj,
2 dl tejföl,
1 kanál liszt.
A fokhagymás ponty készítése:
A halat megtisztítjuk, fejét levágjuk, gerincére merőlegesen, mindkét oldalán, éles késsel bevagdaljuk.
A margarint elkeverjük a 3 gerezd tört fokhagymával, a finomra vágott zellerzölddel, a petrezselyemmel, sóval, törött borssal és a citromlével.
A hal törzsén vágott nyílásokba tömködjük.
Tűzálló tálra állítjuk, tetejét paprikás liszttel meghintjük.
Néhány darabkra vajat teszünk rá, és forró sütőben 30 percig sütjük.
Két gerezd törött fokhagymát elkeverünk 2 dl tejföllel, a halra öntjük, és még 10 percig sütjük.
Főtt burgonyát adjunk hozzá.
Fokhagymás csuka
Fokhagymás dagadó
Fokhagymás
fejessaláta
Fokhagymás patiszon
Fokhagymás ponty
Fokhagymás tojás