Francia hagymaleves
- Frissítve: 2023-09-02 Levesek Hideg levesek
FRANCIA HAGYMALEVES, Hozzávalók:
1 kg hagyma (lehetőleg póréhagymát
használjunk),
10 dkg vaj,
1,5 liter Húsleves,
só, bors,
4 dl fehér bor,
1 gerezd fokhagyma,
15 dkg ementáli sajt,
2 dl olivaolaj,
15 dkg fehér kenyér
Francia hagymaleves elkészítése:
A karikákra vágott hagymát a vajban aranysárgára pirítjuk, húslevessel felengedjük, megsózzuk, megborsozzuk.
Amikor a hagyma megfőtt, beleöntjük a bort.
A kenyérszeleteket megpirítjuk, fokhagymával bedörzsöljük.
Tetejükre rakjuk a reszelt sajtot, és olivaolajat csöpögtetünk rá. Sütőben megsütjük, és betétnek adjuk a leveshez.