Francia húsleves

FRANCIA HÚSLEVES, Hozzávalók:

1 kg-os csirke,
1 kg marhahús,
1 kg ritkacsont (velős csont),
3 kanál levesízesítő (Vegeta) vagy Húsleveskocka,
3 fej vöröshagyma,
2 szál póréhagyma,
30 dkg vegyes zöldség,
10 dkg karalábé,
10 dkg káposzta,
10 dkg kelkáposzta,
1 csomó zöldpetrezselyem,
1 kanál szemes bors,
5 db szegfűbors, 1/2 kanál kakukfű, 1 babérlevél, törött bors,
3 dkg vaj

Francia húsleves elkészítése:

A megmosott csontot 4 liter vízben feltesszük főni, kis lángon egy óráig főzzük, közben a habját leszedjük.

Leszűrjük, és ebben a lében tesszük fel a marhahúst, később a csirkehúst takaréklángon főni.

Hozzáadjuk az összes fűszert, Vegetát, megsózzuk, majd fedő alatt puhára pároljuk.

Az apróra vágott zöldséget egy kevés vajban megpároljuk.

Összeöntjük, és apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Francia burgonya
Francia céklasaláta
Francia csirke
Francia fokhagymás csirke
Francia gesztenyetorta
Francia póréhagymaleves