Francia rakott csirke
- 2023-10-25
FRANCIA RAKOTT CSIRKE, Hozzávalók:
2 csirke,
1 kg burgonya,
4 fej vöröshagyma,
50 dkg
paradicsom,
1 dl olaj,
5
dkg vaj,
só, bors,
2 dl Húsleves.
Francia rakott csirke elkészítése :
Egy tűzálló tálat beolajozunk,
majd az aljára rakunk egy sor burgonyakarikát, erre hagymakarikákat.
A csirkét
feldaraboljuk, megsózzuk, egy kicsit borsozhatjuk is, majd felét a tálba rakjuk.
Erre ismét burgonyakarikát, vöröshagymát, csirkét, paradicsomot rétegezünk.
Tetejére rakjuk a maradék, kb. egyharmad burgonyát.
Ráöntünk 2 dl, kockából
készült húslevest, tetejére vajdarabokat szórunk, enyhén megsózzuk, és fedővel
vagy alufóliával lefedve kb. 1 óra hosszat pároljuk.
Ezután a fedőt levesszük,
és a tetejét pirosra sütjük.