Francia sertésborda - Sertéshús receptek, Karaj
- 2023-09-03
Francia sertésborda hozzávalók
- 8 szelet karaj vagy lapocka
- 1 sárgarépa
- 1 petrezselyem gyökér
- 3 fej vöröshagyma
- 1 dl olaj
- 2 dl fehér bor
- só, bors, köménymag
- 1 kanál cukor
- 2 kanál tárkonyecet
Francia sertésborda elkészítése
Az olajban megpirítjuk a fölszeletelt vöröshagymát, rádobjuk a karikára vágott zöldségeket, meghintjük cukorral.
Mikor színesedni kezd, megforgatjuk benne a besózott, borsozott hússzeleteket, majd ráhintjük a tárkony ecetet és a köményt.
Ráöntjük a bort, fedő alatt puhára pároljuk, és zsírjára sütjük.
Tálaláskor a hússzeleteket tálra rakjuk, a mártást áttörjük, és forrón a húsra öntjük
Sertéshúsos ételek