Francia töltött bélszín - Marhahús receptek
- 2019-11-26
Francia töltött bélszín, Hozzávalók:
1 kg bélszín,
30 dkg darált sertéshús
20 dkg máj,
15 dkg füstölt szalonna,
1 tojás,
1 tejben áztatott zsemle,
2 savanyú uborka,
só,
bors,
1,5 dl olaj,
zöldpetrezselyem,
kakukkfű,
mustár,
1 dl bor
Francia töltött bélszín készítése :
A bélszínt letisztítjuk, majd hosszában bevágjuk kétszer úgy, hogy szépen kiterüljön. Egy kissé kiverjük, megsózzuk, meghintjük borssal, és megtöltjük.
A darált sertéshúst elkeverjük az apróra vágott füstölt szalonnával, egy tojással, egy tejben áztatott zsemlével, apró kockákra vágott savanyú uborkával, sóval, borssal és a bélszínre terítjük.
A májat zsírban hirtelen megfuttatjuk, majd vékonyra fölszeletelve a tölteléken elosztjuk.
Ezután a két szélét ráhajtjuk, és hústűvel összetűzzük.
Forró olajjal leöntjük, minden oldalát megpirítjuk, majd a borral és egy kevés vízzel megpároljuk.
Ha a hús puha, a levébe keverjük a kakukkfüvet, a mustárt, és mártássűrűségűre beforraljuk. A fölszeletelt húsra öntjük.