Francia töltött csirke
- 2023-10-25
FRANCIA TÖLTÖTT CSIRKE, Hozzávalók:
1 csirke,
15 dkg gomba,
egy kávés kanál reszelt
hagyma,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
5 dkg margarin,
só, bors
Francia töltött csirke elkészítése :
A csirke melléről emeljük fel a bőrt, hogy ide tehessük a tölteléket.
A gombát, egy kevés olajban, a reszelt hagymával pároljuk meg, tegyük hozzá az elkapart csirkemájat, a zsemlemorzsát, a tojást.
Elkeverjük a sóval, borssal, és a csirke bőre alá tömködjük.
Tűzálló tálra helyezzük.
Teszünk rá 2-3 vékony szelet margarint.
Öntünk alá 1 dl fehér bort, és fedő alatt, majdnem puhára pároljuk.
Ezután megkenjük olvasztott vajjal vagy margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával, és visszatesszük a sütőbe, most már fedő nélkül.
Ha szépen megpirult, tálalhatjuk.