Frankfurti leves
- Frissítve: 2023-09-02 Krémleves receptek Halleves Hideg levesek
- 50 dkg csont
- 60 dkg kelkáposzta
- 4 dkg zsír
- 6 dkg liszt
- bors, só, petrezselyem
- 2 dl tejföl
- 10-15 dkg vaj
- 2 pár virsli
Frankfurti leves elkészítése:
A
megtisztított és vékony metéltre vágott kelkáposztát csontlében megfőzzük.
Világosbarna,
fűszeres rántást készítünk, s ezzel a levest berántjuk.
A virsliről a bőrt
lehúzzuk, vékony karikákra vágjuk, és forró zsírban hirtelen átforgatjuk, beletesszük
a levesbe.
Végül belekeverjük a tejfölt, és még egyszer jól átforraljuk.
Frankfurti leves
Gomba
erőleves
Gombaleves marhahússal
Gombás korhelyleves