Füstölt hússal rakott gyenge karalábé
- Frissítve: 2025-01-15
Füstőlt hússal rakott gyenge karalábé, Hozzávalók:
10 gyenge karalábé,
30 dkg főtt füstölt tarja vagy sonka,
petrezselyem,
zsír,
só,
tejföl.
Füstőlt hússal rakott gyenge karalábé készítése:
A megtisztított, kockára vágott karalábét zsírban, fedő alatt puhára pároljuk.
Meghintjük vagdalt petrezselyemmel, sóval. Tűzálló tálba soronként rakjuk
le az összevagdalt füstölt hússal, a tetejét tejföllel meglocsolva, öt
percig előmelegített sütőben sütjük alsó takaréklángon 10-15 percig. Füstölt
hús helyett rizzsel kevert más húsvagdalékot is felhasználhatunk.
Füstőlt hússal rakott gyenge karalábé
Gombával töltött karalábé
Göngyölt spárga