Gabi csemege sütemény recept
- Frissítve: 2023-09-02
Édességek sütés nélkül Lekváros ételek
Gabi csemege, Hozzávalók:
10 dkg keksz,
5 cl rum,
5 dkg
gyümölcsíz,
4 tojás,
10 dkg porcukor,
6 dkg liszt,
1 liter
tej,
1/4 vaníliarúd,
5 dkg dió.
Gabi csemege elkészítése:
Vízbe mártunk egy tálat, majd a vizet kicsorgatjuk belőle. A kekszet (piskótát)
rummal megöntözzük, és az egyes darabokat bekenjük barackízzel, majd elhelyezzük
a tálon, sorjában a vizes felülethez ragasztva, elkészítjük a krémet:
a tojássárgákat
a porcukorral alaposan kikeverjük, s keverés közben adagoljuk hozzá a lisztet.
Fölmelegítjük a tejet a vaníliával együtt, apránként beleöntjük a tojásos
masszát, és krémsűrűségűre főzzük. Lehúzva a tűzről, egy kissé kihűtjük a krémet,
hozzáadjuk a tojások habját, és a durvára darált diót. Még melegen a tálba öntjük.
Ha kihűlt, kocsonyásan köt ekkor adagoljuk, kanállal.
(Még finomabban készíthetjük,
ha a massza tetejét megszórjuk reszelt csokoládéval, vagy a krémbe teszünk egy
kevés kakaóport, esetleg a már lehűlt krémbe rumba áztatott mazsolát keverünk.)