Andaluziai gazpacho (spanyol hideg leves)
Hozzávalók:
1 paradicsom
ivólé,
néhány szem összezúzott köménymag,
1 evőkanál reszelt hagyma,
1
gerezd összezúzott fokhagyma,
2 paradicsom,
1
uborka,
1 zöldpaprika,
só, bors, citromlé.
A gazpachó készítése:
A hozzávalókat apróra vágjuk, a paradicsomlébe keverjük, és hideg helyen néhány óráig állni hagyjuk.
Egy kevés olajat is adhatunk hozzá.
Készíthetjük úgy is, hogy a darabos alkotórészeket turmixgépben péppé őröljük, hozzáadjuk a paradicsomléhez, 2-3 óráig hideg helyen állni hagyjuk, majd leszűrve, jégkockával tálaljuk.
Arany krémleves
Hozzávalók:
mirelit sárgarépa, velős csont, liszt, bors, tojássárgája,tejszín,
Bajor
burgonyakrémleves
Hozzávalók: kenőmájas (vagy májkrém), olaj, vöröshagyma,
zöldborsó
Bakonyi betyárleves
Hozzávalók: marhaszegy, csirkecomb, vegyes zöldség, hagyma, csípős paprika, csuszatészta
Becsináltleves
Hozzávalók: mirelit
csirkeaprólék, mirelit vegyes zöldség, petrezselyem, vöröshagyma, liszt