Gesztenyealagút sütemény recept
- Frissítve: 2023-09-02
Gesztenyealagút, Hozzávalók:
40 dkg cukrozott gesztenyepüré,
10 dkg vaj,
2 cl rum,
4 dl cukrozott felvert tejszín,
1 csomag
vaníliás cukor,
1 piskótalap;
máz:
10 dkg csokoládé,
7 dkg
porcukor,
1 dkg vaj.
Gesztenye alagút
elkészítése:
A gesztenyepürét összegyúrjuk az olvasztott vajjal és
a rummal. Ujjnyi vastagságban felkenjük zsírpapírra. Sima őzgerincformába tesszük.
Hűtőszekrényben kifagyasztjuk. Megtöltjük cukorral, vaníliás cukorral ízesített
tejszínhabbal, lefedjük a piskótalappal. Újabb hűtés után kiborítjuk a formából,
a papírt óvatosan lehúzzuk róla, és bevonjuk csokoládémázzal.
A máz készítése:
A reszelt főzőcsokoládét a porcukorral, 1 dl vízzel folytonos keverés közben
olyan sűrűre főzzük, hogy hideg tányérra cseppentve ne folyjon szét. A tűzről
levéve elkeverjük benne a vajat, majd melegen a gesztenyealagútra öntjük.
Hidegre tesszük.
Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.