Gesztenye puding
- Frissítve: 2025-01-15
GESZTENYE PUDING, Hozzávalók:
7 dkg vaj,
7 dkg liszt,
2 dl tej,
25 dkg gesztenyepüré (készen vett),
4 tojás,
5 dkg vaníliás porcukor,
3 cl rum,
7 dkg piskóta morzsa,
egy kevés reszelt narancshéj.
Gesztenye puding elkészítése:
Öt
dkg vajból 7 dkg liszttel világos, ném megpirított rántást készítünk, s ezt a
forró, vaníliás cukorral ízesített tejjel fölengedjük, és habverővel gyorsan simára
keverjük.
A tűzről levéve belekeverjük a gesztenyepürét, rumot, egy kis narancs
reszelt héját és a tojássárgákat.
Ezután beletesszük a habbá vert tojásfehérjéket,
a piskótamorzsát, és megvajazott, kristálycukorral meghintett pudingformában vagy
jénai tálban kigőzöljük.
Kb. 25-30 perc alatt készül el.
Az elkészült
pudingot forrón előmelegített tálra borítjuk, és előre elkészített puncssodóval
leöntve tálaljuk.
A puncssodót úgy készítjük, hogy az ismert módon elkészített
vaníliás tejsodóba tálaláskor 1/2 dl rumot keverünk.
Gesztenyealagút
Gesztenyecsemege
Gesztenye
puding
Gesztenyepüré
Gesztenyerolád
Gesztenyerolád csokoládéval
Gesztenyepuding