Gesztenye rolád

  • Frissítve: 2023-09-02  

Gesztenyerolád, Hozzávalók:

60 dkg gesztenye massza,
2-3 evőkanál rum,
5 cl rum,
20 dkg cukor,
2 tojássárgája,
15 dkg vaj,
csokoládédara.

Gesztenyerolád elkészítése:

A gesztenyemasszát egy kis cukorral és 2-3 evőkanál rummal eldolgozzuk. A vajat kikeverjük a tojássárgákkal, 15 dkg cukorral és rummal.

A gesztenyemasszát porcukorral jól meghintett celofánlapon kinyújtjuk, megkenjük a vajkrémmel, és a celofánpapír segítségével roládformára felsodorjuk.

Megszórjuk a csokoládédarával, és hűtőszekrénybe tesszük.
Két órával a fogyasztás előtt készítsük el.

Gesztenyealagút
Gesztenyecsemege