Gesztenyés mokkás kocka
- Frissítve: 2023-09-02
Lekváros ételek Torta receptek
Gesztenyés mokkás kocka, Hozzávalók:
10 dkg margarin,
1 dl
rum,
1 csomag vaníliás cukor,
35 dkg gesztenye
massza,
25 dkg keksz,
2 dl tejszín,
zselatin,
feketekávé.
Gesztenyés mokkás kocka elkészítése:
A gesztenyemasszát elkeverjük
a margarinnal, a rummal és a vaníliás cukorral. Kettéosztjuk, majd egyik felét
hűtőszekrénybe tesszük. A másik feléhez hozzákeverjük a kekszmorzsát, és ujjnyi
vastag, hosszúkás lapot formázunk belőle egy tálra.
A tejszínből kemény habot
verünk, 5 dkg porcukorral édesítjük. Keverünk bele egy csapott kiskanál zselatint,
amit egy mokkáscsészényi erős feketekávéban oldunk fel.
Ezt a kávés habot
a gesztenyelapra simítjuk, és a tetejére burgonyanyomóval rányomjuk a lehűtött
gesztenyemasszát. Kockára vágva tálaljuk.