Gesztenyés mokkás kocka

  • Frissítve: 2023-09-02  

Lekváros ételek   Torta receptek   

Gesztenyés mokkás kocka, Hozzávalók:

10 dkg margarin,
1 dl rum,
1 csomag vaníliás cukor,
35 dkg gesztenye massza,
25 dkg keksz,
2 dl tejszín,
zselatin,
feketekávé.
Gesztenyés mokkás kocka elkészítése:
A gesztenyemasszát elkeverjük a margarinnal, a rummal és a vaníliás cukorral. Kettéosztjuk, majd egyik felét hűtőszekrénybe tesszük. A másik feléhez hozzákeverjük a kekszmorzsát, és ujjnyi vastag, hosszúkás lapot formázunk belőle egy tálra.
A tejszínből kemény habot verünk, 5 dkg porcukorral édesítjük. Keverünk bele egy csapott kiskanál zselatint, amit egy mokkáscsészényi erős feketekávéban oldunk fel.
Ezt a kávés habot a gesztenyelapra simítjuk, és a tetejére burgonyanyomóval rányomjuk a lehűtött gesztenyemasszát. Kockára vágva tálaljuk.

Gesztenyés rumosmeggy