Gesztenyés rumos meggy
- Frissítve: 2023-09-02
Sütemények, Édességek sütés nélkül Lekváros ételek
Gesztenyés rumosmeggy, Hozzávalók:
40 dkg gesztenye
massza,
20 dkg rumos meggy,
10 dkg tisztított mandula,
10 dkg vaníliás
porcukor,
3 cl rum,
3 szelet csokoládé.
Gesztenyés rumosmeggy elkészítése:
A gesztenyét rummal és
a vaníliás porcukorral jól összegyúrjuk. A meggyet kimagozzuk, és a mag helyére
1 szem mandulát teszünk.
A pürét annyi részre osztjuk, ahány szem rumos meggyünk
van, és kis golyó formába bevonjuk vele a meggyszemeket, hogy mindenhol befedje.
A csokoládét megreszeljük, és megforgatjuk benne a golyócskákat.
Fogyasztásig
hűtőszekrénybe tesszük.