Gesztenyés töltött csirke
- 2023-10-25
Gesztenyés töltött csirke hozzávalók
1 csirke,
50 dkg gesztenye,
3 alma,
15 dkg darált sertéshús,
só, bors, pirospaprika, egy fél gerezd kapart
fokhagyma,
5 dkg füstölt szalonna,
1 fej vöröshagyma,
1 zsemle,
1
csomó petrezselyem,
1 tojás, 1/2 dl olaj.
Gesztenyés töltött
csirke készítése :
A gesztenyék héját bevágjuk, és a gesztenyét vízben
puhára főzzük, meghámozzuk.
Egy almát meghámozunk, és a hagymával együtt apróra
vágjuk.
A gesztenye egyharmad részét karikára vágjuk.
Az egészet olajban megpároljuk.
A tűzről levéve beletesszük az elmorzsolt áztatott zsemlét, a darált sertéshúst, sót, törött borsot, fokhagymát, a finomra vágott petrezselymet
és egy tojást.
A tölteléket a csirke belsejébe töltjük.
A nyílásoknál hústűvel összetűzzük a csirke bőrét.
Kívülről is megsózzuk, leöntjük 1 dl
forró olajjal, és a sütőben megsütjük.
Kevéssel a sütés befejezése előtt teszünk
mellé két hámozott, gerezdekre vágott almát és a megmaradt gesztenyét.
A tűzálló
tálon a párolt köretet a feldarabolt csirke mellé tálaljuk.