Gesztenyés tekercs

  • Frissítve: 2023-09-02  

Sütemények,    Édességek sütés nélkül   Lekváros ételek   Torta receptek   

Gesztenyés tekercs, Hozzávalók:

50 dkg gesztenyemassza,
15 dkg keksz,
20 dkg vaj,
25 dkg cukor,
5 dkg kakaó,
2 dl tej,
2 dkg liszt,
3 cl rum.
Gesztenyés tekercs elkészítése:
A gesztenyemasszát összedolgozzuk a darált keksszel, 10 dkg vajjal a rummal és 15 dkg cukorral.

A masszát ujjnyi vastagra nyújtjuk. A tejből és a lisztből besamelt főzünk, belekeverjük a kakaót és 10 dkg cukrot, majd 10 dkg vajat. Ezzel a krémmel megkenjük a masszát, majd felcsavarjuk, lehűtve szeleteljük, és tálra rakjuk.

Gesztenyealagút
Gesztenyecsemege
Gesztenye puding
Gesztenyepüré
Gesztenyerolád
Gesztenyerolád csokoládéval
Gesztenye rudacska
Gesztenyés fánkocskák