Gesztenyés tekercs
- Frissítve: 2023-09-02
Sütemények, Édességek sütés nélkül Lekváros ételek Torta receptek
Gesztenyés tekercs, Hozzávalók:
50 dkg gesztenyemassza,
15 dkg keksz,
20 dkg vaj,
25 dkg cukor,
5 dkg kakaó,
2
dl tej,
2 dkg liszt,
3 cl rum.
Gesztenyés tekercs elkészítése:
A gesztenyemasszát összedolgozzuk a darált keksszel, 10 dkg vajjal a rummal
és 15 dkg cukorral.
A masszát ujjnyi vastagra nyújtjuk. A tejből és a lisztből besamelt főzünk, belekeverjük a kakaót és 10 dkg cukrot, majd 10 dkg vajat. Ezzel a krémmel megkenjük a masszát, majd felcsavarjuk, lehűtve szeleteljük, és tálra rakjuk.
Gesztenyealagút
Gesztenyecsemege
Gesztenye
puding
Gesztenyepüré
Gesztenyerolád
Gesztenyerolád csokoládéval
Gesztenye rudacska
Gesztenyés fánkocskák